ÇANAKKALE / GELİBOLU - Gelibolu Halk Eğitimi Merkezi

Tarihçemiz

1975 yılında kurulan Halk Eğitimi Merkezi 2003 yılına kadar kendi binası bulunmadığından çeşitli kurumların bünyesinde hizmet veren Halk Eğitimi Merkezi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Hükümet Konağına taşınması ile  2003 yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezine tahsis edilen İlçe Milli Eğitim Binasına taşınmış 2009-2010 eğitim öğretim yılında aynı bahçede bulunan Namık Kemal İlköğretim okulu binasına taşınılmış fakat  27 Eylül 2010 tarihinde tekrar eski binaya taşınılmıştır. 2010 yılından 2017 yılına kadar bu binada hizmet vermeye devam etmiş olup 2017 yılında; Ticaret Meslek Lisesi ile birleştirilen Kız Meslek Lisesinin boşa çıkan binasına taşınmıştır. 2019 yılında ilçemizde bulunan Anafartalar İşitme Engelliler Okulu kapatılınca sınıf, derslik ve kapasite bakımından daha büyük ve kullanışlı olan bu binaya taşınmış 2021 yılına kadar aynı binada hizmet vermeye devam etmiştir. 2021 yılında yapılan deprem dayanıklılık testleri sonucu ilgili binanın yıkılmasına karar verilmiş olduğundan Halk Eğitim Merkezi Binası şu an hizmet vermekte olduğu eski Hakimiyeti Milliye İlkokuluna tahsisli binaya taşınmıştır.

Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış bireylere; gerekli bilgi, beceri ve davranışlar kazandırmak için örgün eğitimin yanında veya dışında onların; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerini sağlayıcı nitelikte, çeşitli süre ve düzeyler de yaşam boyu yapılan eğitim, üretim, rehberlik ve uygulama etkinlikleri merkezimizin kuruluş amacına yönelik yaptığı çalışmalardır.

Ayrıca Bakanlığımızca yapılan son değişikliklerle 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemleri yürütülmektedir.

Yayın: 05.01.2015 - Güncelleme: 12.03.2024 14:34 - Görüntülenme: 1331